آرش علی آبادی متولد سال 1360 فارغ التحصیل از دانشگاه تهران دانشکده هنرهای زیبا و دانشگاه علم و صنعت، معمار برجسته ایرانی، در زمینه طراحی و معماری پروژههای مختلفی در ایران و خارج از کشور فعالیت دارد. ایشان به عنوان یکی از فعالان شناخته شده در حوزه معماری معاصر ایران، آثار قابل توجهی را از خود به جای گذاشته است. وی موسس و مدیر عامل دفتر DAAZ است که از سال 1397 در تهران مستقر است و قبل از آن، از سال 2007 تا 2017، او به عنوان شریک موسس گروه معماری VAV Studio (منحل شده در سال 2020) کار می کرد.
اداره معماری داز
اداره معماری داز، تحت موسس و مدیریت معمار برجسته ایرانی آرش علی آبادی، فعال در زمینه طراحی و اجرای پروژههای مختلف معماری است. این اداره با رویکردی خلاقانه و نوآورانه، بر طراحی پروژههای مسکونی، اداری، تجاری و فرهنگی تمرکز دارد و سابقه فعالیت در ایران و خارج از کشور را نیز در کارنامه خود دارد. اداره داز با بهرهمندی از تیمی مجرب و متخصص، خدمات خود را با بالاترین کیفیت به کارفرمایان ارائه میدهد و در طراحی پروژهها به نیازها و خواستههای آنها توجه ویژهای دارد. از جمله نکات مثبت فعالیت این اداره میتوان به خلاقیت و نوآوری در طراحی، توجه به تناسبات و زیباییشناسی، استفاده از مصالح و فناوریهای نوین و پایبندی به اصول معماری پایدار اشاره کرد.
جوایز و افتخارات آرش علی آبادی
- جایزه معماری آقاخان، سال 2022-2019
- جایزه معمار در ایران
- رتبه نخست جایزه معمار در بخش عمومی برای “پروژه مدرسه چدگال”
- شرکت در دوسالانه معماری، سال 2016
- همکاری پروژههای مختلفی با نادر تهرانی و آلخاندرو آراونا
آثار و پروژه های آرش علی آبادی
- معماری مدرسه جدگال
- معماری ساختمان مسکونی مهر
مدرسه جدگال
در طراحی مدرسه سعی کردیم که اموزش را امری دیالوگ محور، دو طرفه و مشارکتی ببینیم، بنابراین فضاهای مرسوم مدرسه را که بستر این نگرش هستند، بر این اساس ساماندهی کردیم: دیوار مدرسه را از دیوار جداکننده به مفهوم پوسته تغییر داده و به عنوان جداره ای متخلخل، بی مرز، دعوت کننده و شاد، حیاط را برای تجمع و فرهنگ تجمع و دیالوگ، کلاس را به منظور از بین بردن سلسه مراتب و پرسشگری تعریف کردیم که ساده ترین مفهوم مدرسه را که “با هم بودن هست” را نشان دهیم و بر این باور هستیم که این مدرسه به فضایی برای پرورش فکر، خلاقیت و آزاد اندیشی تبدیل شود. مدرسه روستای سیدبار با مساحتی بالغ بر ۴۷۰ مترمربع در قالب یک طبقه طراحی و احداث گردیده است. این مجموعه آموزشی شامل چهار کلاس درس ابتدایی با قابلیت ترکیب و ادغام با یکدیگر، کتابخانه، سالن چندمنظوره که به عنوان سالن کنفرانس، کارگاه یا فضای امتحان نیز قابل استفاده میباشد، و همچنین حیاط بازی اصلی و فرعی است. هدف از احداث این مدرسه، تبدیل آن به مرکز اجتماعی روستا و ارائه آموزش به تمامی اهالی آن عنوان شده است.
- موقعیت:سیدبار، ایران
- سال: ۱۳۹۹
- مساحت: ۴۸۰ مترمربع
- معماری: اداره معماری داز
- معمار مسئول: آرش علی آبادی
- تیم طراحی: مهسا حسینی، نازنین مجاهد
ساختمان مسکونی مهر
این پروژه شامل احداث یک آپارتمان مسکونی 4 طبقه به همراه پارکینگ در طبقه زیرین میباشد. کارفرما قصد داشت به جای ساخت و ساز برای سود مالی، یک فضای مسکونی شخصی برای خود احداث کند. لذا طراحان با اهداف صرفاً تجاری روبرو نبودند. پیش از احداث این آپارتمان، یک خانه قدیمی در محل پروژه وجود داشت که کارفرما 20 سال در آن زندگی میکرد. طراحان موظف بودند کاربری این بنا را از یک خانه مستقل به یک آپارتمان مسکونی تغییر دهند. همچنین، کارفرما خواهان داشتن چشماندازهای گسترده از داخل آپارتمان بود. در این بنا، تنوع در پلان ها و فضاهای داخلی، عاملی برای ایجاد تنوع هندسی در نمای خارجی ساختمان شده است. تنوع در ابعاد و اشکال بازشوها، خطوط طبقات را در نما محو کرده و حسّی از یکپارچگی و ارتفاع واحد را القا می کند. نمای جنوبی ساختمان به گونه ای طراحی شده است که فضایی یکپارچه بین نمای بیرونی و فضاهای داخلی مسکونی ایجاد نماید. این امر با ظرافت و دقت در طراحی پلان ها، جانمایی بازشوها و انتخاب مصالح و المان های نما حاصل شده است.
- موقعیت: شیراز، ایران
- سال: ۱۳۹۹
- مساحت: ۱۱۰۰ مترمربع
- معماران مسئول: آرش علی آبادی، آرا علی آبادی
- عکاس: نوید عطروش