کف کاذب

کف کاذب

کف کاذب یک سطح بالاتر از کف واقعی ساختمان است که یک فاصله ایجاد می‌کند و مدیریت کابل‌های برق و سایر سیستم‌های نصب را ساده‌تر می‌کند. این کفپوش کاذب عمدتاً در فضاهای تجاری مانند دفاتر استفاده می‌شود که از آن برای حمل تعداد زیادی کابل، سیستم‌های تهویه هوا و لوله‌های تأمین آب استفاده می‌شود. نصب سیم‌ها و کابل‌ها را در فضاهای شلوغ مانند اتاق کنترل و نظارت یا حتی یک دفتر با بسیاری از رایانه‌ها، شبکه‌ها، دوربین‌های مداربسته، سوئیچ‌ها، پرینترها و غیره ساده و ایمن می‌سازد. این کف، هماهنگی و زیبایی محیط را حفظ می‌کند. علاوه بر این، استفاده از این ساخت و ساز می‌تواند وزن نهایی ساختمان را سبک‌تر کند. همچنین، کف کاذب فضا را کاربردی‌تر می‌کند و تغییر سطح و ساختار را در صورت لزوم ساده می‌سازد.

کف کاذب چیست؟

سیستم کف کاذب، یک سازه مدولار است که از پنل‌های قابل تعویض تشکیل شده و به عنوان یک زیرساخت دسترسی‌پذیر برای تاسیسات زیرساخت ساختمان عمل می‌کند. این سیستم، امکان مدیریت و نگهداری آسان تاسیسات زیرساختی مانند کابل‌کشی، لوله کشی و سیستم‌های تهویه را فراهم می‌آورد.

انواع کف کاذب

کف کاذب‌ها براساس جنس، نوع زیرساخت و کاربردشان به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین انواع کف کاذب اشاره می‌کنیم:

بر اساس جنس

  • آلومینیومی: این نوع کف کاذب از آلیاژ آلومینیوم تولیدذ میشود و به دلیل وزن کم، مقاومت در برابر خوردگی و رطوبت، و ظاهر زیبا بسیار پرطرفدار است.
  • فولادی: این نوع کف کاذب از ورق‌های فولادی میباشد و به دلیل استحکام بالا و تحمل بار زیاد، مناسب برای فضاهایی با ترافیک سنگین است.
  • چوبی: کف کاذب چوبی از جنس چوب طبیعی یا مهندسی شده ساخته می‌شود و ظاهری گرم و طبیعی به فضا می‌بخشد.
  • PVC: این نوع کف کاذب از جنس PVC ساخته شده و به دلیل مقاومت در برابر رطوبت، اسیدها و مواد شیمیایی، مناسب برای محیط‌های صنعتی و آزمایشگاهی است.

بر اساس نوع زیرساخت

  • پایه قابل تنظیم: این نوع کف کاذب دارای پایه‌هایی است که ارتفاع آن‌ها قابل تنظیم است و به این ترتیب می‌توان ارتفاع کف را به راحتی تغییر داد.
  • پایه ثابت: این نوع کف کاذب دارای پایه‌هایی با ارتفاع ثابت است و برای فضاهایی که نیاز به تغییر ارتفاع کف ندارند، مناسب است.

پوشش کف کاذب

تنها مزیت این کف برای ما این است که هیچ فضای خالی برای جابه‌جایی و سازمان‌دهی کابل‌ها باقی نمی‌گذارد. در عوض، با استفاده از این سازه، هر زمان که بخواهید می‌توانید تغییرات ضروری را در دکوراسیون داخلی محیط خود بدون نگرانی در مورد تغییر جهت سیم‌ها انجام دهید. زیرا استفاده از کف کاذب این کار را ساده می‌کند. استفاده از کف کاذب می‌تواند برای فضاهای زیر مفید باشد:

  • اتاق سرور
  • اتاق کامپیوتر
  • فضای برق
  • اتاق کنفرانس
  • دفاتر تجاری و اداری
  • استودیو ضبط صدا، مرکز
  • انبارها برای کالاهای مرکز پزشکی MRI

در ایران، استفاده از کفهای کاذب مدرن حدود ۲۰ سال قدمت دارد. در ابتدا و برای انجام این عملیات، از کف کاذب‌های ساده‌تری مانند کف کاذب‌های ساخته شده از فولاد و آلومینیوم استفاده می‌شد. با گذشت زمان، ویژگی‌های ضعیف این نوع خاص کف کاذب، از جمله وزن بیش از حد، شل شدن، عدم تنظیم مجدد دوره‌ای، خراشیدگی سطح و سایر مشکلات، مورد توجه قرار گرفت.

مزایای نصب کف کاذب

استفاده از این موارد علاوه بر مزایایی که برای کف کاذب توضیح داده‌ایم، به ویژه در مورد ماده پلیمری آن، می‌تواند مزایای دیگری برای بهبود استفاده از محیط اطراف داشته باشد که در زیر به آن خواهیم پرداخت.

  • سهولت نگهداری

کابل‌ها و لوله‌ها زیر کف به خوبی سازمان‌دهی شده‌اند. از آنجایی که این‌ها به یک گروه پیچیده از سرورها متصل هستند، می‌توان به خوبی از تعمیر و نگهداری به موقع و موارد اضطراری مراقبت کرد. این روش کف‌سازی دسترسی آسان برای تیم تعمیر و نگهداری را بدون نیاز به تلاش برای یافتن کابل‌های مناسب امکان‌پذیر می‌کند.

  • سیم‌ها از دید پنهان می‌مانند

سیستم‌های کف مرتفع فضای زیادی زیر کف ایجاد می‌کنند که پنهان کردن سیم‌ها و کابل‌هایی که در اطراف دفتر می‌چرخند را آسان می‌کند. این فضا را در دفتر ایجاد می‌کند و همچنین باعث می‌شود که دفتر تمیز و مرتب به نظر برسد. کف‌های مرتفع نیز ظاهر زیبایی‌شناختی دفتر را بهبود می‌بخشند.

  • دسترسی آسان و ایجاد تغییرات

این کف ها به شکل کاشی‌های کف طرحی می‌شود. این‌ها کاشی‌های بین‌قفل‌دار هستند که می‌توانند به راحتی نصب شوند. در صورت آسیب، کاشی آسیب‌دیده را می‌توان به راحتی جایگزین کرد، بدون اینکه نیاز به تعویض کل کف باشد. این برای کاربران فضا و پرسنل نگهداری راحت است. به دلیل عدم نیاز به پیچ و مهره در هنگام نصب، هیچ آسیبی به کف ساختمان سرامیک و..  وارد نشد.

  • تجهیزات را خنک نگه می‌دارد

فضای زیر کف را می‌توان با تهویه هوا خنک کرد. هزینه‌های انرژی بلندمدت به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد زیرا هوا به طور کارآمد در فضا حرکت می‌کند و فضا را سریع‌تر خنک می‌کند.

سخن آخر

با این حال، هنگام انتخاب کف کاذب، حتماً از مشاوره متخصصان باتجربه استفاده کنید و عوامل مهمی مانند کاربرد، مساحت مورد نیاز، شرایط آب و هوایی و غیره را در نظر بگیرید. لازم به ذکر است که برای خانه‌های خلوت، دفاتر، اتاق‌های مشترک و آشپزخانه‌ها، کاشی‌های سرامیکی ممکن است بهترین گزینه شما باشند و قبل انتخاب حتما به نکات ارائه شده دقت بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید