علی حقیقی، کارشناس ارشد معماری دانشگاه تهران، پس از کسب مدرک تحصیلی، فعالیت خود را در دفاتر مهندسین مشاور آغاز کرد و تجربیات ارزشمندی در این زمینه کسب نمود. در سال 1394، با هدف ارائه ایدهها و خلاقیتهای خود، دفتر معماری علی حقیقی را تاسیس کرد. تمرکز اصلی فعالیتهای این دفتر بر طراحی پروژههای مختلف در بخشهای مسکونی (آپارتمانی و ویلایی) و تجاری است. از جمله افتخارات برجسته دکتر حقیقی، میتوان به کسب جایزه معمار سال 1399 برای پروژه خانه پیشوا اشاره کرد که با رویکردی نوین به طراحی فضای مسکونی و با استفاده از مصالح و تکنولوژیهای جدید، مورد استقبال داوران و منتقدان قرار گرفت. معمار حقیقی معتقد است که معماری به عنوان یکی از مهمترین هنرهای بشری، نقشی اساسی در شکلدهی به فضای زندگی ما دارد و میتواند به ارتقای کیفیت زندگی انسانها و خلق فضاهایی زیبا، کاربردی و پایدار کمک کند و همیشه تذکر میدهد که ماموریت ما یافتن کلیدیترین پرسش برای هر پروژه است. اعتقاد ما بر این است که با درک شفاف و دقیق سوال اصلی هر پروژه، میتوانیم از طریق برقراری ارتباط با سایر متغیرها، همواره به پاسخ درست دست پیدا کنیم.
افتخارت و جوایز علی حقیقی
- رتبه اول جایزه معمار در بخش مسکونی تکواحدی “پروژه خانه پیشوا “، سال ۱۳۹۹
- رتبه دوم جایزه معمار در بخش مسکونی آپارتمانی “پروژه ساختمان مسکونی سایه”، سال ۱۴۰۲
آثار و پروژه های علی حقیقی
- ویلا فلورد
- خانه مسکونی سیرجان
- خانه پیشوا
- ویلا سایه
ویلا فلورد | Villa B (Flord Villa)
در دامنههای شمالی رشتهکوه البرز و با گذر از شهر سوادکوه در استان مازندران، به روستای کوهستانی و سرسبز فلورد میرسیم. به دلیل موقعیت و بافت این منطقه، شاهد دستاندازی و تصرف کمتری نسبت به سایر نقاط شمال ایران هستیم که طبیعتی بکر و چشماندازی وسیع و سبز را به همراه آورده است و با توجه به موقعیت و شیب زمین و همچنین چشمانداز، بنا در مرز جنوبی و همجوار با خیابان قرار گرفت. همچنین به دلیل عرض کم زمین و همسایگی با دیگر ساختارها، جهتگیری بنا بر اساس دید شمال و جنوب صورت پذیرفت. بدلیل استقرار این سازه دستساز بشر در دل طبیعت سبز و وسیع کوهستان، تمایز و جداسازی بنا از محیط پیرامون و طبیعت غالب، در طراحی مورد توجه قرار گرفت. علاوه بر جهتگیری فرم خارجی و امتداد شمالی-جنوبی آن، قاببندی چشمانداز و انتخاب مناظر مطلق در فضاهای داخلی، طبیعت پیرامون را به فضای داخلی سفید و آرام متصل میکند تا حس حضور در این اقلیم، تا حد امکان در درون بنا گسترش یابد. ایجاد حوضچهای که دو جبهه بنا را در حیاط در برمیگیرد، علاوه بر القای حس شناوری ساختمان، آرامش بیشتری به فضا بخشیده است و به عنوان عنصری همسو با ارتقای فضای سبز اطراف، به زیبایی درون و بیرون افزوده است.
- موقعیت: سواد کوه، مازندران
- سال: 2019
- مساحت: 240 sqm
خانه مسکونی سیرجان
- موقعیت: سیرجان، کرمان
- سال: 2021
- مساحت: 7000 متر مربع
خانه پیشوا
این خانه در شهرکی کوچک نزدیک به تهران، پایتخت ایران، واقع شده است. کارفرما با دوراهیِ فروش زمین برای مهاجرت به پایتخت یا ساختن خانهای دائمی روبرو بود؛ خانهای که علاوه بر تأمین آرامش، بستری برای تجربه سبک متفاوتی از زندگی برای خانواده باشد. هدف اصلی در فرایند طراحی، ایجاد ارتباطی تمایزبخش میان این خانه و همسایگانش بود؛ به عبارت دیگر، نحوهی ادراک آن در محله و چگونگیِ ارتقای سیمای شهری مد نظر قرار گرفت. این خانه بر مرز جدایی و اتصال با محیط پیرامون طراحی شد، بر این پرسش که “چه چیزی قابل مشاهده است و چگونه دیده میشویم؟”
در بافت شهریای که فقدان ضوابط و معیارهای قانونی موجب آشفتگی در نمای شهری شده است، رویکرد ما برقراری تعادل بصری مطلوب بدون افزودن به بینظمی موجود بود. از طرف دیگر، تمایل کارفرما به حداکثر حفظ حریم خصوصی به همراه حضوری محترمانه در میان ساختمانهای همسایه، منجر به طراحی با تأکید بر سادگی و درونگرایی شد. بر همین اساس، با به حداقل رساندن دید مستقیم به خیابان و تنها با یک پنجره، و همچنین با احترام و توجه به همسایگی از طریق اختصاص بخشی از زمین به پیادهرو و ایجاد حیاط در ورودی خانه، ادای دینی به این مهم صورت پذیرفت. حیاط طبقه همکف با بهرهگیری از استخر و باغچهای کوچک، به منظرهای دنج و آرامشبخش تبدیل شده است. بام بنا نیز با استفاده از فضایی که ارتفاع جانپناه ایجاد کرده، به حیاط کاربردی منزل تبدیل شده است.
- موقعیت: ورامین، تهران
- سال : ۲۰۲۰
- مساحت: ۴۵۰ مترمربع
- معمار: علی حقیقی
- کارفرما: آقای رحیمی
- اجرا: اکبر رحیمی
- تاسیسات مکانیکی: مهدی مهیاری
- تاسیسات الکتریکی: سارا رمضانی
ویلا سایه
این پروژه زمانی به ما ارجاع داده شد که بر اساس طراحی نئوکلاسیک بنا شده بود. درخواست کارفرما بازنگری نقشهها و نما به سبک مدرن بود. علی رغم وجود محدودیتهایی نظیر ستونهای ثابت، ارتفاع کم طبقات و شیب 45 درجهای در نما که از سازهی اجراشده به ما تحمیل شده بود، هدف اصلی ما در کنار اصلاح پلان و دستیابی به نظم فضایی بهتر، طراحی نما بود. با توجه به بافت شهری که تنوع رنگ، متریال و جزئیات زائد، سیمای آن را مخدوش کرده است، ایدهی محوری ما بر طراحی نما با درک کلی از سادگی استوار بود. بر این اساس، با رجوع به اصول زیباییشناسی شامل تناسبات، مقیاس، ریتم و تعادل خطوط قائم و افقی، میتوان به ترکیبی ایستا در کل و پویا در جزئیات دست یافت. با تغییر زاویهی برش قطعات سنگی حجاری در چینش پوسته، سایهروشنهای متنوعی در ساعات مختلف روز پدید میآید. سطح صیقلی و سفید آنها نیز در انعکاس نور خورشید به فضای داخلی نقشآفرینی میکند.
- موقعیت : زعفرانیه، تهرن
- سال: 2023
- مساحت زمین: ۶۰۷ مترمربع
- زیربنا: ۳۵۰۰ مترمربع
- کاربری: مسکونی