معرفی معمار مهدی کامبوزیا و آثار او

مهدی کامبوزیا متواد سال 1364 در زاهدان  و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه شهید بهشتی، معمار و طراح داخلی باسابقه ای است که در سال 1392 استودیو معماری “کات” را در تهران تاسیس کرد. آنچه که به عنوان متد طراحی در این استودیو مطرح است، باز تعریف می شود. یکی از ویژگی های بارز کار کامبوزیا، تنوع موضوع پروژه ها و ارائه راه حل های خلاقانه برای آنهاست. او به دنبال یافتن روح و جوهره هر پروژه بوده و در تلاش است تا طرحی منحصر به فرد و متناسب با نیازها و شرایط هر پروژه ارائه دهد. هر پروژه داستانی دارد که سبب میشود تیم استودیو متدهای مختلف طراحی را با توجه به تفاوت های بین آنها تعریف کند.

نوع پروژه،کاربری، مقیاس، زمینه، نیازها، اقلیم و… شرایطی را تعریف میکند که روش طراحی را متناسب با پروژه اما با مشترکاتی که نتیجه مشابهت بین آنهاست متفاوت می گرداند. تنوع وگوناگونی پروژه ها چه در معنا و چه در کالبد نتیجه همین رویکرد بوده است. موضوعات مختلف با شرایط وعوامل منحصر به فرد سبب شکل گیری انواع متنوع و بعضا پیچیده ای از اسلوب طراحی شده ،که منجر به نتایج متفاوت اما همسو با رویکرد کلی دفتر می شود.استودیو معماری کات در سال ۱۳۹۲ توسط مهدی کامبوزیا در تهران تاسیس شد.

جوایز وافتخارت مهدی کامبوزیا

  • جایزه معمار آسیا طرح برگزیده بخش مسکونی برای “پروژه مسکونی کهریزک” ، سال 2015
  • برنده چندین جایزه دیگر در مسابقات ملی و بین المللی

آثار و پروژه های مهدی کامبوزیا

  • مجتمع مسکونی کهریزک
  • دفتر فروش جوهرات شماره 4
  • معماری و طراحی داخلی خانه اصفهان H تا V

مجتمع مسکونی کهریزک

مجتمع مسکونی کهریزک در جنوب غرب تهران واقع شده است، منطقه ای که به سرعت در حال تبدیل شدن از زمین های کشاورزی به بلوک های شهری است. این پروژه با در نظر گرفتن محدودیت های بودجه و فرهنگی ساکنین این منطقه طراحی شده است. به دلیل فقر مالی شدید مردم این بافت دغدغه اصلی آن ها کمیت می باشد و کیفیت اهمیت چندانی ندارد، به همین منظور در آپارتمان های موجود منطقه واحدهایی وجود دارند که اتاق خواب ها نورگیر ندارند و البته به علت ارزان بودن آن ها، چنین واحدهایی بیشتر مورد استقبال بوده و سریعتر به فروش می رسند.طراحی این پروژه در شرایطی به ما واگذار شد که کف دو طبقه ی آن اجرا شده بود و کارفرما از لحاظ اقتصادی محدودیت های زیادی داشته است. ساختمان مورد نظر از سه طرف مسدود و تنها از ضلع جنوبی نور می گرفت و همچنین در هر طبقه چهار واحد ۵۰ متری طراحی شده بود. در این شرایط بهترین راه حل فیکس نگهداشتن واحد های شمالی و بهبود بخشیدن واحد های جنوبی در راستای کارکرد مناسب ما بین واحد های شمالی ساختمان و جداره ی شهری پروژه می باشد. مسئله ی اول این پروژه کمبود زیاد بودجه برای اجرای ساختمان بود، در نتیجه باید راه حلی انتخاب می کردیم که قابلیت اجرا توسط کارگران بومی را داشته باشد و از طرفی متریال نیز ارزان و قابل دسترس باشد. پس بهترین گزینه متریالی برای ما آجر و سیمان بود. مسئله ی دوم همخوانی نداشتن فرهنگ افراد ساکن با نوع ساخت و ساز منطقه بود، به طوری که طراحی بالکن های بزرگ در پروژه های روتین مسکونی منطقه باعث استفاده نادرست مصرف کننده از آن ها می شد مثلا بالکن ها را به علت کمبود فضا دیوارکشی می کردند و به فضای داخلی تبدیل می کردند و یا به عنوان انباری استفاده می کردند و یا به علت اینکه از بالکن برای خشک کردن البسه استفاده می کردند و از طرفی نمی خواستند لباسهای آنها یا زنانشان را مردم رهگذر بینند بالکنها را با شیشه رنگی می پوشاندند که این کار نور کافی را وارد ساختمان نمی کرد و از طرفی منظره ی ساختمان را بسیار ناهنجار می کرد.

چالش هایی که در این پروژه با آن روبرو بودیم:

  1. کمبود بودجه
  2. نیاز به نورگیری کافی
  3. تناسب با فرهنگ ساکنین

راه حل ها

  1. استفاده از مصالح ارزان و قابل دسترس (آجر و سیمان)
  2. طراحی واحدها با مدول های آجری مشبک
  3. قرار دادن کمد و طاقچه در جداره داخلی مدول ها
  4. استفاده از پنجره های قدی برای نورگیری

 

  • موقعیت: جنوب غرب تهران
  • سال: ۲۰۱۵
  • مساحت: ۱۶۶۰ متر مربع
  • معماران مسئول: مهدی کامبوزیا، هلنا قنبری

مجتمع مسکونی کهریزک  مجتمع مسکونی کهریزک 

دفتر فروش جواهرات شماره 4

در قلب این پروژه، چالشی ظریف نهفته بود، خلق فضایی با هویت دوگانه. هم باید باشکوه و مجلل باشد تا مشتریان خاص را تحت تاثیر قرار دهد، و هم باید کارآمد و خصوصی باشد تا امکان نمایش قطعات جواهرات را به طور همزمان برای چندین مشتری فراهم کند. این فضا، یک نمایشگاه جواهرات برای مشتری‌ای بود که به دنبال کیفیتی منحصر به فرد بود. این پروژه یک واحد آپارتمان 70 متری واقع در بازار بزرگ تهران می باشد. کاربران پروژه به دو گروه تقسیم می شوند. مشتریان و کارکنان و نحوه ارتباط این دو گروه موضوع طراحی ما بود. مشتریان نباید ارتباط بصری بین یکدیگر داشته باشند بلکه کارکنان باید دائماً با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به دلیل محدودیت فضا، ما مجبور شدیم راه حلی برای تقسیم فضا و جداسازی مشتریان از یکدیگر با حداقل ساخت انبوه پیدا کنیم. راه حل طراحی ما این بود که فضا را به دو قسمت تقسیم کنیم:

  • تخریب تمام قسمت های اضافی فضای موجود و ایجاد صحنه ای با یک موضوع واحد با استفاده از پالت رنگی یکنواخت.
  • استفاده از تنوع مواد (چوب) به عنوان راهی برای ایجاد تضاد با محیط در عین حفظ یکپارچگی طراحی.

نمایشگاه جواهرات و محوطه تجارت را در مرکز قرار دادیم و منطقه مدیریت و استقبال را به محیط واحد هل دادیم. پیشخوان نمایشگر شامل 4 منطقه مستقل مشتری است که با طراحی منحنی یکپارچه می شوند و در طرف مقابل منطقه مشتری یک راهرو باز است که توسط کارکنان استفاده می شود. فرم این قطعه یک فرم یکپارچه است که با نور منتشر شده منبسط شده در بالای آن تاکید شده است که توجه هر مشتری را به خود جلب می کند.

  • موقعیت: تهران، ایران
  • سال: ۲۰۱۸
  • مساحت: ۷۰ متر مربع
  • معماری: استودیو CAAT
  • معماران اصلی: هلنا قمبری، مهدی کامبوزیا
  • عکاس: سعید فرامرزی

دفتر فروش جواهرات شماره 4 دفتر فروش جواهرات شماره 4

خانه اصفهان H تا V

خانه اصفهان، نمونه ای منحصر به فرد از تلفیق معماری سنتی و مدرن در بافت متراکم شهری اصفهان است. این پروژه توسط تیمی از معماران خلاق طراحی شده که با ظرافت تمام، هویت و اصالت خانه های سنتی اصفهان را در قالبی مدرن حفظ کرده اند. استودیو CAAT در پروژه مسکونی H تا V، به دنبال ارائه ی تفسیری نوین از معماری سنتی ایرانی در بستری مدرن بوده است. این پروژه که در شهر اصفهان واقع شده، با ظرافت تمام، هویت و اصالت خانه های سنتی این شهر را در قالبی امروزی حفظ کرده و روح زندگی ایرانی را در فضایی مدرن به جریان می اندازد. معماری سنتی ایرانی، به ویژه در شهر اصفهان، با فضاهای مجزا و مشخصی مانند اندرونی و بیرونی شناخته می شود. این فضاها که معمولاً از طریق هشتی به یکدیگر متصل می شوند، هریک کارکرد و هویت خاص خود را دارند. با این حال، در بافت های شهری مدرن، یافتن فضایی کافی برای خلق چنین فضاهای مجزا، چالشی بزرگ محسوب می شود. از سوی دیگر، حفظ هویت و اصالت معماری ایرانی در طراحی های مدرن، از اهمیت بالایی برخوردار است. در نتیجه معماران با استفاده از راه حل های خلاقانه، بر این چالش ها غلبه کرده اند. آنها با ایجاد حیاط مرکزی در قلب خانه، نور و تهویه مطبوع را به تمام فضاها هدایت کرده اند. همچنین، از مصالح سنتی مانند آجر و کاشی در کنار عناصر مدرن مانند شیشه و فلز استفاده کرده اند تا حس تعادل و هارمونی را در فضا ایجاد کنند.

  • موقعیت: اصفهان، ایران
  • سال: ۲۰۲۲
  • مساحت : ۴۵۰ متر مربع
  • عماران: استودیو CAAT
  • معمار و طراح اصلی: مهدی کامبوزیا
  • معمار و مدیر پروژه: هلنا قنبری
  • گروه معماری: سمانه نعمت زاده

خانه اصفهان H تا V  خانه اصفهان H تا V 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید