حامد بدری احمدی معمار نوآور با نگاهی دقیق به هویت ایرانی میباشد که در دنیای معماری ایران به خوشذوقی و خلاقیت شناخته میشود. او در سال 1384 با مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه شهید بهشتی تهران فارغالتحصیل شد و دو سال بعد، با افتتاح استودیو معماری بوژگان، گامی بلند در مسیر رویاهایش برداشت. بدری احمدی با انتخاب تیمی مجرب و کارآزموده، مسیر پیشرفت بوژگان را شتاب بخشید و این استودیو در طول سالیان متمادی، با ظرافت و خلاقیت، گامهایی استوار در عرصه معماری برداشته است.
معرفی استودیو معماری بوژگان
آثار بوژگان در زمینههای مختلف، از مسکونی و اداری گرفته تا مرمت و بازسازی و تجاری، همگی حکایت از ذوق و اندیشه معمارانی دارند که در خلق فضاهایی زیبا و کاربردی، کوشا بودهاند.
نکته قابل توجه در کارنامه بوژگان، توجه ویژه به هویت ایرانی در کنار نوآوری و خلاقیت است. این استودیو با درک عمیق از فرهنگ و معماری ایرانی، در تلاش است تا بناهایی را خلق کند که ضمن پاسخگویی به نیازهای روز، اصالت و هویت ایرانی را نیز حفظ و احیا کنند. همین نگاه ظریف و دقیق به هویت ایرانی، در کنار خلاقیت و نوآوری، باعث شده تا بسیاری از پروژههای بوژگان مورد تحسین و توجه اهالی معماری قرار گیرند. بوژگان، با رویکردی ساده و صریح به هر پروژه، به دنبال آن است تا از تمامی ظرفیتهای هر فضا، با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر آن، نهایت استفاده را ببرد. این استودیو معتقد است که هر پروژه، داستانی منحصر به فرد دارد و باید با ظرافت و دقت، روایت خاص خود را پیدا کند. حامد بدری احمدی و استودیو معماری بوژگان، بدون شک از جمله پیشگامان و نوآوران عرصه معماری ایران هستند که با خلق فضاهایی زیبا، کاربردی و آغشته به هویت ایرانی، نامی نیک از خود برجای گذاشتهاند.
جوایز و افتخارات حامد بدری
- تقدیرشده گروه ساختمانهای اداری نهمین جایزه معماری داخلی ایران ، سال ۱۳۹۵
- برنده رتبه دوم جایزه معمار آسیا به پاس طراحی و اجرای پروژه مسکونی ویلای کوهسار، سال ۱۳۹۶
- برنده رتبه دوم بخش مسکن در دوازدهمین دوره جایزه ملی معماری ایران پاس طراحی و اجرای ویلای امیرآباد، سال ۱۳۹۷
- برنده جایزه بهترین طراحی داخلی مسکونی برای پروژه ویلای لواسان، سال ۲۰۱۸
- نامزد دریافت جایزه Dezeen Awards در بخش مسکونی برای پروژه ویلای لواسان، سال ۲۰۱۹
آثار حامد بدری
- ویلای گل
- رستوران کانکریت
- معماری ساختمان پرسیکا
- ساختمان اداری مطهری
- طراحی نما ساختمان آصف
ویلای گل
ویلای گل در لواسان، شهری زیبا در نزدیکی تهران، پایتخت ایران واقع شده است. طراحی ویلا شبیه توده سنگی محکمی است که با دقت تراشیده شده است و گذرگاهی را تشکیل می دهد که دو طرف باز سازه را به هم پیوند می دهد و ورودی را در ضلع شمالی مشخص می کند.این ویلا در دوجهت، نمایی بیرونی که رو به کوچه، حسی از حریم خصوصی و صمیمیت را القا میکند. این فضا با ظرافت طراحی شده تا پناهگاهی امن و آرام برای ساکنین باشد، و نمای داخلی که رو به حیاط، حجمی از سنگ را به نمایش میگذارد که با ظرافت و زیبایی حجاری شده است. این فضا با شکوه و مجلل، حس گستردگی و آزادی را به بیننده القا میکند. این تضاد هوشمندانه بین نماهای بیرونی و داخلی، کنجکاوی رهگذران را برمیانگیزد و آنها را به کاوش در فضای درون دعوت میکند. گویی نماهای بیرونی رازهایی را در خود نهفته دارند که فقط با ورود به داخل خانه میتوان آنها را کشف کرد.
- موقعیت: لواسان، ایران
- سال: ۲۰۲۳
- مساحت: ۵۵۰ متر مربع
رستوران کانکریت
یک هدف مشخص داشتیم: طراحی رستوران در کنار بلوار اصلی با بودجه محدود. تجزیه و تحلیل اولیه سایت منجر به ایده چرخش در گوشه شمال شرقی، به عنوان واکنشی به ترافیک در بلوار اصلی و در نتیجه ایجاد ورودی اصلی برای ساختمان شد. ما آگاهانه کاربران را از بلوار اصلی به سمت کوچه راهنمایی می کنیم و آنها را به سمت ورودی پروژه هدایت می کنیم. در واقع ما آنها را مجبور می کنیم که در اطراف پروژه حرکت کنند و آن را بررسی کنند. به عبارت دیگر ورودی زیر کنسول شکل می گرفت.
- موقعیت: ایران، تهران، لواسان
- سال: ۱۳۹۶
- مساحت: ۵۴۰ مترمربع
- معمار مسئول: حامد بدری احمدی
ساختمان پرسیکا
پرسیکا، برج مسکونی یازده طبقهای که در قلب تهران، پایتخت ایران، سر برآورده است، نمونهای درخشان از معماری پایدار و خلاق است. این بنا که در ابتدا قرار بود ظاهری معمولی و مشابه سایر ساختمانهای منطقه داشته باشد، در طول مسیر طراحی، دگردیسی شگفتانگیز یافت و به ساختمانی پویا و سرشار از طراوت تبدیل شد. پرسیکا با تراسههای سبز خود که در طبقات مختلف جان گرفتهاند، نه تنها حضور خود را در محله برجسته میکند، بلکه فضایی دلنشین و روحنواز را برای ساکنانش به ارمغان میآورد. انتخاب موقعیت این پروژه در تهران، شهری که تحت فشار فزاینده ساخت و سازهای بیرویه قرار دارد و با کمبود شدید فضای سبز روبروست، نقشی کلیدی در شکلگیری ایده اصلی طراحی ایفا کرد. در این میان، پرسیکا به عنوان راه حلی خلاقانه برای ایجاد فضای سبز عمودی در دل بافت متراکم شهری ظهور میکند
- موقعیت: تهران، ایران
- سال:۲۰۲۳
- تیم ارائه: کاوه دادگر، مریم معماریان
- طراح ساختاری: عزیز الله جبلی
ساختمان اداری مطهری
پروژه مذکور زمانی به دست استودیو بوژگان رسید که طراحی اولیه آن تا حد زیادی انجام شده بود. اسکلت بنا به طور کامل اجرا شده بود و جای پله، آسانسور و فضای داخلی نیز مشخص شده بود. با توجه به این محدودیتها، تمرکز تیم بوژگان بر اصلاح نسبی فضا و طراحی پوسته خارجی بنا معطوف شد. در ابتدای طراحی، بخشی از جداره خیابان مورد مطالعه قرار گرفت تا جایگاه پروژه به درستی شناخته شود. در نهایت، تصمیم بر آن شد تا در این بستر خاکستری و بیروح، کمی رنگ و انرژی تزریق شود تا پروژه حاصل، همانند همسایگانش بیروح نباشد.
نکته قابل توجه در این پروژه، سطح کم هر طبقه بود که امکان بازیهای حجمی را از بین میبرد و طراحی پوسته را فقط به سطح بیرونی آن محدود میکرد. در شروع طراحی پوسته بیرونی، بررسی گستردهای جهت انتخاب و نحوه استفاده از رنگ در نما انجام شد. در نهایت، تصمیم گرفته شد تا حد امکان از رنگهایی استفاده شود که بیشتر آشنای ذهن ایرانیان هستند. رنگهایی که به دلیل حضور تاریخی و طبیعی آنها در سرزمینمان، برقراری ارتباط با آنها آسان است.
- موقعیت: تهران، ایران
- سال: ۲۰۱۱
- معماری: استودیو معماری بوژگان
- معماری مسئول: حامد بدری احمدی
ساختمان آصف
ساختمان اداری آصف، با ده طبقه استوار در شمال شهر تهران، نمونهای درخشان از معماری مدرن و کارآمد است. این بنا در نزدیکی کوهپایههای شمالی شهر واقع شده و از چشمانداز بینظیری به شهر و طبیعت اطراف خود بهره میبرد. قیمت بالای زمین و تراکم زیاد در منطقه، چالشی اساسی در طراحی ساختمانهای این ناحیه محسوب میشود. تمایل اکثر کارفرمایان به استفاده حداکثری از فضای موجود و اختصاص آن به فضای داخلی، منجر به ساخت بناهایی با نمای بیرونی تخت و بیروح میشود. با وجود این چالشها، معماران ساختمان آصف با خلاقیت و ظرافت، راه حلی نوین برای این مشکل ارائه دادند. در طراحی پوسته، از هندسه خطی که در بسیاری از ساختمانهای اداری رایج است، اجتناب شده است. پوسته جنوبی در گزینههای مختلفی طراحی و در نهایت صفحات تاشونده با هندسهای ساده و در عین حال غیرتکراری انتخاب شدند. قرارگیری این صفحات به گونهای است که بخشی از سطح شفاف هر طبقه دید مستقیم به اطراف داشته باشد و فضایی دلباز و روشن را برای کارکنان فراهم کند.
- موقعیت: تهران، ایران
- سال: ۱۳۹۲
- مساحت: ۲۷۰۰ مترمربع
- دفتر معماری: استودیو معماری بوژگان
- وضعیت: ساختهشده