معرفی سبک لافت در دکوراسیون داخلی

سبک لافت

سبک لافت بر ترکیب ماهرانه ویژگی‌های سبک، عناصر شیک و خلاقیت طراحی تاکید دارد. ترکیب مواد سنتی مانند فلز، آجر، بتن و چوب با ایده‌های طراحی لافتی پیچیده‌تر و گران‌قیمت‌تر، روشی عالی برای احیا کردن یک لافتی قدیمی و تبدیل آن به فضایی مدرن‌تر و راحت‌تر به اثبات رسیده است. امروزه، ترکیب تیرهای خشن با مبلمان طلایی و لامپ به سبک تیفانی با دراور ترک‌خورده مد روز است. پارچه‌های گرم، گیاهان زنده، عناصر مبلمان و نور ملایم خاموش نیز به همان اندازه مرتبط هستند. پیشنهاد می‌کنیم نگاهی دقیق‌تر به مهم‌ترین جنبه‌های سبک لافتی مدرن در سال ۲۰۲۴ بیندازید و با ما همراه باشید

سبک لافت در طراحی داخلی

لافت نام سبکی مدرن و شهری در طراحی داخلی است که با وفور فضای باز و عناصر صنعتی در دکور مانند سقف های بسیار بلند، دیوارهای آجری خام، تیرها و لوله های در معرض دید، کف سیمانی و… مشخص می شود. امروزه این سبک به یک ترند اصلی تبدیل شده است که هم در ایالات متحده، که خاستگاه آن است، و هم در اروپا به شدت محبوب شده است. خانه های لافتی عمدتا توسط افراد خلاق، آزادی خواه که قدردان جنبه های کاربردی، خلاقیت و مینیمالیسم هستند، انتخاب می شود. با وجود این واقعیت که به نظر می رسد این نوع دکوراسیون با تمام معیارها نباید مستلزم بودجه ناجیزی باشد، اما یکی از گران ترین سبک ها در طراحی به شمار می رود.

تاریخچه سبک لافت در طراحی داخلی

ریشه های این سبک  به مناطق کارخانه‌ای منهتن در دهه 1940 بازمی‌گردد. با افزایش سریع قیمت زمین در مرکز شهر، شرکت‌های صنعتی مجبور به انتقال تولید به حومه شهر شدند و ساختمان‌های خالی با قیمت بسیار پایینی به فروش رفتند و هنرمندان و اهالی فرهنگ نیویورک بلافاصله از این فرصت استفاده کردند تا در چنین فضایی، هنرمندان و موسیقی‌دانان جوان با رویکرد خلاقانه خود، نمایشگاه برگزار می‌کردند، شاهکارهای هنری می‌آفریدند و در فضاهای باز وسیع ساکن می‌شدند. تا دهه ۱۹۵۰، این آپارتمان‌ها به دلیل موقعیت مکانی مناسب و ممتاز، وسعت زیاد و جذابیت خاص شهری، بسیار محبوب شده و قیمت آن‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافت. بدین ترتیب، مناطق متروکه کارخانه‌ها و انبارها به مسکن‌های لوکس به سبک لافتی تبدیل شدند. به دنبال ایالات متحده، بحران جهانی اکثر شهرهای اروپایی را تحت تاثیر قرار داد. ساختمان‌های صنعتی خیابان‌های مرکزی را رها کردند. اما این فضاهای خالی با الهام از این روند شیک جدید، به آپارتمان‌های مسکونی بازسازی شدند.

ویژگی های کلی سبک لافت در طراحی داخلی

  • در سبک لافت، همواره با فضای باز گسترده ای طرف هستیم که معمولاً مساحت چنین فضایی کمتر از صد متر مربع نیست و نور طبیعی به وفور از طریق پنجره های بزرگ و بلند به داخل سرازیر می شود. از ویژگی های اصلی و بارز این سبک می توان به سقف های بلند و نبود هرگونه پارتیشن اشاره کرد.
  • در فضای داخلی لافتی به راحتی می توانید گوشه مقابل اتاق را ببینید. در چنین فضای صنعتی، تنها حمام، اتاق خواب و اتاق های تاسیساتی با پارتیشن یا دیوار از فضای اصلی جدا می شوند. سرویس بهداشتی همیشه مخفی است، در حالی که وان حمام می تواند مستقیماً در منطقه خواب قرار گیرد.
  • آمیزه ای هماهنگ از راه حل های مختلف معماری مفهوم اصلی این سبک است. در فضای لافتتی، عناصر قدیمی مانند دیوارهای آجری خام، قاب های قدیمی، نردبان های فلزی و سیستم های تهویه ای که در معرض دید قرار دارند، کاملاً طبیعی در کنار تجهیزات مدرن، سیستم های روشنایی کاربردی، جزئیات کروم و آینه ها قرار می گیر گیرند.

ویژگی های اصلی سبک لافتی

  • پلان آزاد و باز

استفاده حداقل از دیوارهای داخلی و پارتیشن ها شعار اصلی این سبک است. سبک لافتی در فضای داخلی مدرن، فضایی آزاد، بزرگ‌مقیاس و راحت را فرض می‌کند که با جزئیات غیرضروری سنگین نشده باشد. شما نباید آپارتمان خود را با کمدهای حجیم و میزهای کنار تختخواب غیر ضروری بچینید و به طور ناخواسته آن را به یک انبار صنعتی تبدیل کنید. بنابراین، کافی است سیستم‌های ذخیره‌سازی پنهان و جادار را به طور به طور استاندارد و مناسبی در نظر بگیرید.

  • سقف های بلند

بلندی دست‌نیافتنی سقف‌ها اولین چیزی است که توجه هر کسی را در این سبک جلب می‌کند. این سقف‌ها معمولاً با تیرهای چوبی یا فلزی، سیستم‌های تهویه در معرض دید یا لوله‌های تأسیساتی همراه هستند.

  • دیوارهای با پوشش خشن

استفاده فراوان از بتن، گچ‌کاری ساده و آجرکاری، عنصری جدایی‌ناپذیر که بر بستر صنعتی اصلی فضا تأکید می‌کند.

  • رنگ‌های روشن و خنثی

با وجود کمی خشکی و سهل‌انگاری، لافتی مدرن به معنای استفاده از سایه‌های خیلی تیره که نور طبیعی را جذب می‌کنند، نیست بلکه استفاده از پالت رنگ های خنثی نظیر سفید، طوسی، خاکستری و قهوه ای می باشد. با این شید رنگی هم طراحی مینیمال و هم طراحی صنعتی را با یکدیگر تلفیق نموده اید و یک فضای ساده و در عین حال جالب توجه را طراحی نموده اید. برای اطمینان از حداکثر نفوذ نور خورشید به داخل اتاق، معمولاً از پرده استفاده نکنید.

  • شومینه و بخاری

به طور سنتی، از آن‌ها برای گرم کردن محوطه کارخانه استفاده می‌شد. با گذشت زمان، این عناصر در سبک لافتی به برجسته‌ترین ویژگی آن تبدیل شده‌اند و به طور کامل با این نوع فضای داخلی مرتبط هستند.

  • راه پله

ارتفاع سقف و وسعت فضا معمولاً امکان تجهیز سطح بالکن دوم را فراهم می‌کند؛ به عنوان مثال برای اتاق خواب یا منطقه کار محبوب‌ترین متریال برای راه‌پله‌ها چوب و فلز هستند.

  • مبلمان کاربردی

در این سبک، ترکیب مبلمان مدرن و طراحی‌شده با جزئیات “از قرن گذشته” مناسب است. تُن‌های رنگ عمدتاً خنثی انتخاب می‌شوند و تنها لکه‌های کوچکی از رنگ‌های برجسته در فضا به کار می‌رود.

انواع سبک لافتی

سبک لافتی بوهمیان

  • ویژگی‌های محوطه‌های کارخانه کلاسیک کاملاً حفظ شده است. با این حال، مبلمان و اکسسوری‌ها با خلاقیت انتخاب می‌شوند. در این سبک، راه‌حل‌های جدید طراحی با وسایل قدیمی و رنگ و رو رفته، که انگار به طور اتفاقی در سطل زباله پیدا شده‌اند، ترکیب می‌گردند.
  • هنگام ایجاد یک لافتی بوهمیان، آثار هنری در دکوراسیون حرف اول را می‌زنند. در چنین فضایی بازیگوش و آزاد، آثار هنری می‌توانند متنوع باشند و لزوماً نباید با یکدیگر مطابقت داشته باشند. این آثار هنری عمدتاً شامل نقاشی‌، مجسمه‌ها، اشیاء تزئینی و سازهای موسیقی هستند.

لافتی گلم

  • لافتی گلم که به اصطلاح با نام لافتی پر زرق و برق شناخته می‌شود، با پالت رنگی خود متمایز می‌شود. طرفداران این نوع، ترکیبی غیرمتعارف از سایه‌های رنگ‌های طیفی را انتخاب می‌کنند. برای مثال، این ترکیب می‌تواند یک طرح خاکستری-قهوه‌ای یا خاکستری-یاسی باشد.
  • توجه ویژه‌ای به دکوراسیون چراغ‌ها، لوسترها، نورپردازی LED، چراغ‌های ایستاده. اغلب آینه‌ها، گیاهان بزرگ در گلدان‌های بتنی و پوست انداخته شده حیوانات روی زمین به فضا اضافه می‌گردد.

لافتی صنعتی

این محبوب‌ترین نوع لافتی در طراحی داخلی است. اگر می‌خواهید آن را در یک ساختمان مسکونی مانند آپارتمان یا خانه روستایی ایجاد کنید، ارزش آن را دارد که فضایی از یک ساختمان تولیدی یا کارگاه کارخانه را تداعی کنید. برای این کار از سازه‌های فلزی، لوله‌های تهویه و سیم‌ها استفاده کنید، مبلمان تا حد امکان کاربردی و با اشکال هندسی ساده  در این سبک تلفیق میشود.

در آخر سبک لافتی برای افراد علاقه مند به فضای باز، نورگیر و نور طبیعی در خانه ایده‌آل است. بدیهی است، همه افراد نمی‌توانند چیدمانی کاملاً باز در خانه خود داشته باشند. اما افزودن عناصر اصلی این سبک تقریباً به هر فضایی امکان‌پذیر است.

عناصر متمایزکننده فضای داخلی لافتی

برای ایجاد فضایی داخلی به این سبک منحصر به فرد، یک اتاق بزرگ بدون پارتیشن یا با حداقل استفاده از آن‌ها، با پنجره‌های عظیم و دیوارهای آجری یا بتنی معمولی، لافتی ایده‌آل خواهد بود. کل فضا باید بر ترکیبی از مواد، بافت‌ها و سطوح مدرن و قدیمی بنا شده است.

دیوارها

پلان باز، وجود دیوارهای داخلی عظیم را از بین می‌برد. از این دیوارها تنها می‌توان برای جدا کردن سرویس‌های بهداشتی، اتاق‌های تاسیساتی یا اتاق خواب استفاده کرد. به جای دیوار، برای بخش‌بندی فضا می‌توانید از پارتیشن‌های داخلی مانند بلوک‌های شیشه‌ای و قفسه‌های قابل رؤیتاستفاده کنید. همچنین، مبلمان  یا انواع مختلف کفپوش می‌توانند به ایجاد مناطق مختلف کمک کنند.

کفپوش به سبک لافتی

  • موزاییک بتنی
  • کفپوش چوبی یا لمینتی
  • پارکت
  • کاشی سرامیک (در آشپزخانه و حمام)
  • سنگ مصنوعی یا مرمر

سقف

با توجه به داشتن سقف‌های بلند، از عناصر صنعتی کلاسیک استفاده می‌شود: تکمیل چوبی، تیرها و لوله‌های تهویه؛ اگر می‌خواهید روح لافتی را در یک آپارتمان کوچک با سقف‌های کوتاه مجسم کنید، گچ‌کاری و رنگ‌آمیزی آن‌ها با رنگ سفید کفایت می‌کند.

پنجره‌ها

برای پر کردن اتاق با نور خورشید کافی، پنجره‌ها باید تا حد امکان بزرگ باشند. ترکیبی عالی برای یک لافتی آمریکایی؛ پنجره‌ای تا کف با منظره‌ای شهری و پرانرژی. قاب پنجره‌ها عمدتاً چوبی هستند یا با رنگ‌هایی پوشانده شده‌اند که چوب هستند. به هیچ وجه نباید پنجره‌ها را با پرده یا تور بپوشانید. در چنین فضای ساده و مختصری، پرده‌های کرکره‌ای سفید از جنس پنبه عالی به نظر می‌رسند.

تقسیم‌بندی فضا به سبک لافت

مبنای ایجاد یک لافتی، اصل تقسیم‌بندی آزاد فضا است. آزادی، نور و وسعت، ارزش‌های اصلی این سبک هستند که حفظ آن‌ها هنگام برنامه‌ریزی خانه و چیدمان مبلمان بسیار مهم است. در راستای تعیین کردن بخش‌های کاربردی (منطقه‌ای)، می‌توان از پارتیشن‌های بلوک شیشه‌ای، قفسه‌های دو طرفه، کفپوش، یا رنگ‌های مختلف دیوار استفاده کرد. مبلمان نیز عنصری مهم در ایجاد توهم بخش‌بندی فضا به شمار می‌رود.

آپارتمان با فضای داخلی لافتی

خانه‌ای که از فضای کارگاه به محل سکونت تبدیل شده است، کاملاً ساده و بی‌آلایش است. به طور معمول، نیازی به بازسازی کامل آن نیست. اما طراحی یک استودیوی کوچک یا آپارتمان یک خوابه به سبک لافتی نسبتاً دشوار است. اول از همه، توجه ویژه باید به بازسازی شود: تخریب جزئی یا کامل دیوارهای غیر باربر. می‌توانید با گسترش قابل توجه درگاه‌ها، چندین فضای مسکونی به عنوان مثال، آشپزخانه با اتاق نشیمن را ترکیب کنید. پنجره‌های بزرگ تا کف نور خورشید بیشتری را وارد فضا می‌کنند بنابراین، به نظر می‌رسد که فضا گسترده‌تر و دلبازتر است. در اتاق نشیمن به این سبک، کفپوش لمینتی که از چوب است کاملاً مناسب به نظر می‌رسد. برای جدا کردن این بخش از آشپزخانه، از کاشی‌های بزرگ استفاده کنید، برخی از دیوارها را باید دست نخورده باقی گذاشت و برخی دیگر را به صورت سهل‌انگاری با رنگ سفید یا با کاشی آجر رنگ‌آمیزی کرد. سیستم تهویه، لوله‌های ارتباطی و سیم‌ها را نباید پنهان کرد زیرا آن‌ها زیبایی‌شناسی این لافتی خشن را ایجاد می‌کنند.

آپارتمان با فضای داخلی لافتی

فضای داخلی آشپزخانه

معمولاً آشپزخانه به سبک لافتی از نظر اندازه نسبتاً کوچک است. به طور کلی، در یکی از گوشه‌های اتاق نشیمن قرار دارد. فضای داخلی آشپزخانه ترکیبی از مقدار زیادی شیشه و کروم است. در این قسمت، جایگاه اصلی به تجهیزات مدرن مانند یخچال، ماشین ظرفشویی، فر، دستگاه قهوه ساز اختصاص دارد. توجه ویژه‌ای باید به ترکیب هماهنگ در و نماهای مبلمان شود.
برای اتاق غذاخوری، بهتر است مبلمان مدرن مینیمالیستی را انتخاب کنید.

فضای داخلی آشپزخانه 

اتاق خواب به سبک لافتی

اتاق خواب خلوت‌ترین مکان با فضایی به سبک لافتی است. معمولاً جداسازی آن از فضای اصلی با پارتیشن‌های مات یا دیوارهای نورگیر انجام می‌شود. رنگ‌های آرام و تک‌رنگ می‌توانند فضا را راحت‌تر کنند و در عین حال، می‌توان یکی از دیوارها را دست نخورده به صورت بتنی یا آجری رها کرد. یک شومینه به نرم کردن خشکی سبک کمک می‌کند و وجود یک پنجره پانورامیک یا یک کمد لباس با آینه بزرگ یا درب‌های براق می‌توانند یک اتاق خواب کوچک را به صورت بصری گسترش دهند.

اتاق خواب به سبک لافتی

حمام به سبک لافتی

تزئین حمام به این سبک را می‌توان به روش‌های کاملاً متفاوتی انجام داد. بدون توجه به اینکه وان حمام قدیمی با پایه باشد یا دوش مدرن چند منظوره، هر دو گزینه در این فضای داخلی کاملاً طبیعی به نظر می‌رسند. قفسه‌های شیشه‌ای روشن و یک روشویی طراحی با شکل اصلی می‌توانند افزودنی خوبی برای حمام باشند.

حمام به سبک لافتی

چگونه خانه خود را به سبک لافتی طراحی کنیم؟

بهتر است این سبک را در ابتدای  ساخت خانه وارد طراحی های خود کنید زیرا د غیر این صورت نمیتوایند به ساختار آن خیلی دست بزنید و فقط میتوان در نقاط مهم خانه با تغییرات کمی از اتاق نشیمن یا فضای داخلی که این سبک را داشته باشد ایجاد کنید و برای این کار میتوانید از بتن و آجر کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید