معرفی مهسا مجیدی و آثار او

مهسا مجیدی

مهسا مجیدی فارغ‌التحصیل معماری از دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه تهران است. وی پس از کسب تجربه حرفه ای در دفاتری در ایران و دوبی نهایتا در سال ۱۳۸۰ دفتر طراحی معماری داخلی «باغ ایرانی» را تاسیس کرد. این دفتر جوان در طول یک دهه گذشته پروژه‌های معماری داخلی متفاوتی در حیطه‌های مسکونی، اداری، تجاری و خدماتی و یا حتی طراحی غرفه‌های نمایشگاهی و فضاهای شهری ارائه کرد. کوشش مجیدی و تیم دوازده نفره اش بر روی ارائه تخصصی معماری داخلی متمرکز است. طرح هایی که مهم ترین دغدغه آنها خلق فضاهایی پویا، متنوع و دلنشین و ارائه کیفیت در جزئیات است. این فضاهای جدید گاهاً نتیجه نگرشی کالبدی چون دگرگونی دراسلوبها، تغییرات در ایده‌ها و دیاگرام های فضایی و یا بهینه سازی مسیرها هستند و گاهاً محصول انتخابی هنرمندانه از مصالح، رنگها و یا توازن در نورپردازی ها است. عدم پرداخت به آرایه‌ها و یا جنبه‌های زینتی و دقت در حذف عناصر معارض در کنار کوشش جهت تکمیل طرح با تهیه و سفارش آثار یدی و یا کارهای هنری تک و وسواس در ارائه کیفیت در جزئیات از مشخصه های بارز کارهای این دفتر است. تلاشی که میکوشد با خلق فضاهای مدرن و خوش‌آیند رفاه فیزیکی، روحی و روانی کاربران خود را در اولویت قرار دهد.

افتخارات و جوایز مهسا مجیدی

  • جایزه معمار، رتبه سوم مشترک در بخش بازسازی، برای پروژه مسکونی عمید، ۱۳۹۲
  • کسب جایزه معمار، منتخب هیات داوران در بخش عمومی، برای ساختمان اداری بوش، ۱۳۹۲
  • جایزه اول جایزه معمار، در بخش بازسازی، برای پروژه بوتیک هتل حنا، ۱۳۹۸
  • برگزیده جایزه جهانی معماری WAN، در بخش هتل و اقامتگاه، برای پروژه بوتیک هتل حنا، ۱۳۹۸
  • برگزیده جایزه جهانی معماری WAN، در بخش فرهنگی، برای پروژه بوتیک هتل حنا، ۱۳۹۸
  • بگزیده جایزه جهانی معماری WAN، در بخش تاریخی و مدرن، برای پروژه بوتیک هتل حنا، ۱۳۹۸
  • برنده جایزه WAN Female Frontier، Social Change Award، برای پروژه بوتیک هتل حنا، ۱۴۰1

آثار مهسا مجیدی

پروژه چند منظوره خارک

پروژه چند منظوره خارک واقع در ضلع شمالی تالار وحدت در خیابان خارک، منطقه ۱۱ تهران، با زیربنایی به وسعت ۱۰۱۸ مترمربع شامل ۳ طبقه مسکونی در بنای شمالی، گاراژ در بنای جنوبی و حیاط بین این دو، بنای ارزشمند دوره دوم پهلوی است که زمانی منزل علیرضا افضلی‌پور، موسس دانشگاه کرمان و همسرش فاخره صبا خواننده مشهور اپرا بود. موقعیت ویژه‌‌ی بنا در پهنه فرهنگی رودکی سبب شد رویکرد طراحی پروژه فراتر از حفظ و مرمت بنای موجود برود. اتصال این پروژه به عنوان گره شهری به طرح باززنده‌سازی منطقه و دعوت مخاطب به تجربه زیست و مکث در بناهای این‌چنینی از اهداف اصلی پروژه است. نیاز کارفرما ایجاد فضاهای چندمنظوره با هدف برگزاری گردهمایی‌های خصوصی، فضای کارگروهی و برگزاری همایش‌های عمومی بود. درراستای ایجاد تجربه فضایی مخاطب عمومی، بنای جنوبی از گاراژ به کافه تغییرکاربری داد و تبدیل بازشو‌های شمالی و جنوبی آن به جداره‌های شفاف باعث ایجاد ارتباط بصری و تعامل ساختمان با محله، ساکنین و رهگذران شد.

پروژه چند منظوره خارک پروژه چند منظوره خارک

لولاگر

لولاگر یک کوچه معمولی نیست! مجموعه لولاگر اولین دوره ساختمان سازی برونگرا است، آن هم نه صددرصد کوچه ای با مالکیت شخصی. با دو در، در ابتدا و انتهای آن و با یک لایه فیلتر با خیابان اصلی. این کوچه اولین تیپولوژی آپارتمان سازی تهران مدرن است. سیرکولاسیون کشف بنا از حیاط پشتی و پارکینگ و از راه شرقی حیاط بوده. ما این تجربه کشف فضا و کوچه را ادامه دادیم.

لولاگر

گالری و اقامتگاه هنرمندان

گالری و اقامتگاه هنرمندان بنایی با کاربری مسکونی-تجاری واقع در مرکز تاریخی شهر تهران، نمونه‌ای از معماری مدرنیستی دوره پهلوی اول است. این بنا با مساحت ۱۳۰۰ مترمربع، در ابتدا شامل سه طبقه مسکونی و پنج باب مغازه بوده است. احیای گالری و اقامتگاه هنرمندان، نمونه‌ای از تلاش‌های موفق برای حفظ و احیای بافت تاریخی شهر تهران است. این پروژه ضمن ایجاد فضایی زیبا و کاربردی برای ساکنان و بازدیدکنندگان، به رونق‌بخشیدن به محله و ارتقای کیفیت زندگی در این منطقه نیز کمک می‌کند.

گالری و اقامتگاه هنرمندان

معماری داخلی بوتیک حنا

بوتیک حنا، به عنوان نخستین پروژه بازآفرینی شهری گروه معماری باغ ایرانی، حکایتی از نوآوری و احیای هویت شهری است. این پروژه در دل خیابان لولاگر، گنجینه‌ای از معماری دوره پهلوی اول را به نمایش می‌گذارد و نقشی کلیدی در بازگشت طراوت و رونق به قلب تهران ایفا می‌کند. پروژه بوتیک حنا، با هدف احیای هویت این مجموعه و بازگشت شور و نشاط به خیابان لولاگر، در یکی از این بناهای قدیمی شکل گرفت. این پروژه شامل بخش‌های مختلفی از جمله هتل، رستوران، گالری و فضاهای چندمنظوره است که با ظرافت و خلاقیت در معماری، روحی تازه به کالبد این بنای تاریخی دمیده است. تقویت سازه این بنای قدیمی، به دلیل سال‌ها بی‌استفاده ماندن و فرسودگی شدید، کاری بسیار پیچیده و چالش‌برانگیز بود. متخصصان با ظرافت و دقت، اقدام به اضافه کردن دیوارهای بتنی، تخته‌های بتنی پیوسته، ستون‌ها و خرپاهای فلزی به سازه موجود کردند. این اقدامات با حفظ هویت تاریخی بنا، استحکام و پایداری آن را برای سال‌های آینده تضمین کرد.

مطالعه بیشتر درباره مهسا مجیدی

بوتیک حنا

فروشگاه زیین

فروشگاه زییین  طراحی های مدرن در عین پیروی از صنعتگران ایرانی دارد. در طراحی نما از همین استراتژی استفاده شده و طراحی منافذی در کرکره ها با نور پردازی داخلی در شب میتواند پاسخ مناسبی برای جلب نظر عابران باشد. بدین منظور هر ویترین به صورت افقی به دو قسمت تقسیم شد و مدول سوم به صورت ثابت روی نما قرار میگیرد. با توجه به تفاوت در طراحی صفحات محافظ، وقتی این صفحات روی هم جمع شوند، به دلیل سوراخ های ایجاد شده روی آنها، با هر حالتی که کرکره ها قرار می گیرند تصویرهای مختلف به وجود می آید.

فروشگاه زییین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید