محمدرضا کهزادی از معماران و طراحان ایرانی متولد تنکابن یا شهسوار استان مازندران در سال ۱۳۶۷ میباشد. او مدرک کارشناسی معماری خود را از دانشگاه آزاد شهرستان نور و ارشد معماری خود را از دانشگاه تهران مرکز اخذ نمود. معمار کهزادی فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرده و اولین دفتر معماری خود با همکارانش را در سال ۱۳۹۲ تاسیس کرد و به صورت جدی تر به فعالیت خود ادامه داد، او پس از کسب تجارب مختلف در زمینه معماری، دفتر معماری شخصی خود را در سال ۱۳۹۵با عنوان mrk.office در شهسوار راهاندازی کرد. محمد رضا کهزادی در طول فعالیت های اخیرش بالغ بر 250 پروژه را در ایران و کشور های مختلفی به ثبت رسانده و عناوین متعددی را کسب کرده است.
جوایز و افتخارات محمدرضا کهزادی
- فینالیست جایزه معمار ایران ۱۴۰۰
- رتبه اول چهارمین جایزه دو سالانه ملی معماری و شهرسازی ایران، ۱۳۹۹
- طرح شایسته تقدیر جایزه جهانی طراحی و معماری، ۲۰۱۸
- رتبه دوم جایزه معماری اروپا ،۲۰۱۸
- رتبه دوم جایزه معماری خاورمیانه، ۲۰۱۷
- نامزد دریافت جایزه معماری آسیا، ۱۳۹۵
آثار های محمدرضا کهزادی
- ویلای سفید رستم
- طراحی داخلی فروشگاه امیر شکلات
- ویلا توسکا
- ویلا مشرف
- ویلا اروس
ویلای سفید رستم در تنکابن
در این بخش خط معمار قصد دارد تا شما کاربران گرامی را با یکی دیگر از پروژه های معماری ویلای ایرانی در تنکابن که توسط معمار خلاق و جوان ایرانی محمدرضا کهزادی طراحی شده است. ایشان موسس دفتر معماری MRK در تنکابن می باشند. این دفتر معماری به انجام حرفه ای و پژوهش در زمینه معماری می پردازد.این پروژه شامل معماری ساختمان مسکونی با عنوان ویلای سفید رستم در تنکابن می باشد. محمدرضا کهزادی موفق به کسب جوایز متعددی در زمینه معماری و طراحی داخلی شده است:
- طراح شایسته تقدیر در جایزه جهانی معماری و طراحی ۲۰۱۸ (نیویورک)
- رتبه دوم جایزه معماری اروپا ۲۰۱۸ (بارسلون)
- رتبه دوم جایزه معماری خاورمیانه ۲۰۱۷ ( دبی)
- نامزد جایزه معماری آسیا ۲۰۱۷ ( برلین)
شرح پروژه از زبان معمار
روزی که پروژه ویلای سفید رستم به ما مراجعه شد کارفرما درخواست یک خونه باغ متعارف و نه چندان عجیب رو داشت. بعد از بازدید سایت زیبا که یک باغ کیوی فوقالعاده منظم که ۳سال باغ نمونه استان شده بود از کارفرما خواهش کردیم این فرصت را به ما بدهد تا با همان هزینه، ویلایی متفاوت از آنچه که در ذهن داشت در این سایت طراحی کنیم. با بهینه سازی در مراحل معماری، سازه و متریال ها و جزییات های اجرایی این مهم محقق شد و به سرانجام رسید. ویلای سفید رستم با ۲۶۰ متر مربع زیربنا بر روی تنها ۶ ستون استوار است و با فرار از متریال های روتین و گران مانند سنگ پلاک در نما که اصلا متریال ارزانی به شمار نمی آید و طراحی تمامی اجزا همچون نرده، پله، شومینه و… از نمونه های مورد استفاده در پروژه های ویلایی منطقه ارزان تر به اتمام رسید و در نتیجه از نظر ما یک پروژه اقتصادی به هیچ عنوان یک پروژه کم ارزش نیست.
- معماری: استودیو MRK
- موقعیت: تنکابن
- کارفرما: آقای رستم پور
طراحی داخلی فروشگاه امیر شکلات
یکی از پروژه ها منحصر به فردی جزو پروژه های برگزیده طراحی داخلی در جایزه معماری آسیای در سال ۲۰۱۶ بوده، طراحی داخلی فروشگاه امیر شکلات می باشد. این پروژه توسط معماران خلاق ایرانی با نام های ساناز قائم مقامی و مجتبی محمد مظاهر طراحی شد که این دو معمار در سال ۲۰۰۹ به تأسیس گروه معماری مدام پرداختند و فعالیت حرفه ای خود را از همان دوران آغاز کردند. تجربه آن ها در طراحی بیش از ۱۰۰ پروژه و طرح را در طیف گسترده ای از انواع ساختمان ها از جمله ساختمان های اداری، مراکز خرید، ساختمان های ورزشی، ساختمان های مسکونی، مراکز تفریحی، ویلا، و بازسازی سایر پروژه های داخلی از جمله طراحی داخلی منزل، طراحی داخلی کافی شاپ و رستوران، فضاهای ادری و سایر فضاهای داخلی را شامل می شود. ملاحظات طراحی آن ها عمدتا زمینه و زیستگاه هایی است که شامل محیط زیست، اجتماعی، اقتصادی، انسان شناسی است. در کلان شهر هایی مانند تهران، حوزه عمومی به تدریج از بین می رود، تحت تاثیر عوامل سیاسی و اجتماعی قرار می گیرد. امیر شکلات در پی تلاش برای ایجاد فضاهای عمومی در قلب محدوده شهری تهران می باشد. در این کافه شهری، پیاده رو به سمت کافی شاپ گسترش یافته که هیچ مرز و مانعی وجود ندارد.
- معماری: گروه معماری مدام
- معماران اصلی: ساناز قائم مقامی، مجتبی محمد ظاهری
- تیم طراحی: عیوب عبدل، ترانه خدایی، سیاوش نیکبخت
- موقعیت: تهران
- کارفرما: عطا ستاری
- سازه: سازه صدر
- عکاس: علیرضا بهپور
ویلا توسکا
ویلای توسکا در محدوده سی سنگان نوشهر، در روستای توسکاتک طراحی و ساخته شده است. طراحی این ویلا از تلفیق دو باکس سفید و بتنی شکل گرفته است؛ به گونه ای که باکس بتنی، فضاهای عمومی و باکس سفید، فضاهای خصوصی را در برمی گیرد. همچنین با ایجاد تراس ها و بازشوهای متعدد در نقاط مختلف پروژه، امکان نفوذ بهتر نور و باد و همچنین سیرکولاسیون هوا در فضای داخلی میسر شده است.