نحوه تشخیص درجه بندی کاشی و سرامیک

درجه بندی کاشی و سرامیک

کاشی و سرامیک از دسته محصولات مورد استفاده برای پوشش کف منزل و محیط های مختلف میباشد که به دلیل تنوع بالا از آن ها برای دیوار آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و… نیز استفاده میشود.درجه بندی کاشی و سرامیک برگرفته از کیفیت و بی نقص بودن این محصولات میباشد؛ سرامیک ها در چهار دسته درجه یک، درجه دو، درجه سه و درجه چهار تقسیم میشوند که این درجه بندی براساس کیفیت ساخت و مقاومت آن‌ها در برابر فشار و حرارت تعیین می‌شوند.

نحوه درجه بندی کاشی و سرامیک

به طور کلی عوامل زیادی برای تشخیص درجه بندی کاشی و سرامیک وجود دارد.

  • ابعاد
  • رنگ بندی
  • مقاومت و ضربه پذیری
  • سطح و شیب دهی
  • نحوه نصب و کاربرد

نکات فوق تنها مواردی هستند که ممکن است در تشخیص و درجه بندی کاشی و سرامیک تاثیرگذار باشند. اما با توجه به این موارد، کارشناسان می‌توانند درجه بندی صحیح را بر اساس استانداردها ارائه دهند.

انواع درجه بندی ها

به طور کلی کاشی‌ها و سرامیک‌ها در چهار سطح درجه بندی می‌شوند؛ تفاوت درجه بندی این محصولات در سطح کیفیت، مرغوبیت و بی نقصی آن‌ها خلاصه می‌شود. هر درجه از کاشی‌ و سرامیک  ویژگی‌های مربوط به خود را دارد. کیفیت و مرغوبیت محصولات به ترتیب از درجه اول تا درجه‌ چهارم، کاهش یافته.

ویژگی های درجه بندی کاشی و سرامیک

هر درجه و سطح از کاشی و سرامیک ها شامل یکسری ویژگی هایی هستند که آنرا از دیگری متمایز میکند؛ هر چه عدد درجه پایین‌تر باشد، کاشی از کیفیت بهتری برخوردار است. علاوه بر کیفیت، سایر پارامترها مثل نفوذ آب، کلاس سایش، مقاومت در برابر حرارت، اصطکاک  و لکه‌گذاری تحت تاثیر درجه بندی محصولات سرامیکی قرار می‌گیرند.

کاشی و سرامیک درجه یک

کاشی‌و سرامیک درجه یک شامل بهترین کیفیت میباشد و هیچ عیب و نقصی در سطح لعاب و کناره‌های آن‌ مشاهده نمیشود. ترک بدنه، ترک لعاب یا لب‌پریدگی اگر از فاصله‌ی یک متری دیده نشود ایرادی ندارد و از اشکالات به حساب نمی‌آید.

کاشی و سرامیک درجه دو

کاشی‌ها و سرامیک‌های درجه دو،جزء دسته ای میباشند که یکی از این معایب را دارند:

  • یک یا دو خال با قطر حداکثر نیم میلی‌متر از فاصله‌ی دو سانتی‌متری روی سطح آن‌ها به چشم میخورد
  • در تمامی کناره ها تنها یک لکه لعاب نگرفتگی که دارای اندازه حداکثر 3*2 میلی متر است، وجود داشته باشد

بازه‌ی قیمت کاشی‌های درجه دو نسبت به نوع اول پایین‌تر است و با اینکه کیفیت کمتری دارند، می‌توانند در دسته‌ی کاشی‌های صادراتی قرار بگیرند.

کاشی و سرامیک درجه سه

از معایب کاشی و سرامیک درجه سه میتوان به وجود یک خال با قطر حداکثر 3 میلی‌متر بر روی سطح لعاب شان اشاره نمود. مشخصا قیمت این نوع از درجه‌های اول و دوم پایین‌تر است مناسب صادرات نیستند.

کاشی و سرامیک درجه چهار

عیب های کاشی‌ها و سرامیک‌های درجه چهار به وضوح قابل مشاهده است؛ این عیوب شامل حضور حداکثر سه خال نیم میلی‌متری، لعاب نگرفتگی با قطر 3*10 میلی‌متر در یک یا دو لبه‌ی کاشی، لب‌پریدگی یکی از گوشه‌ها با ابعاد 3*5 میلی‌متر می‌باشند.

درجه بندی به چه صورت انجام میشود؟

کاشی‌ و سرامیک ها هنگامی که از خط کوره خارج میشوند، به مدت 4 الی 5 ساعت در قسمت پالت‌ها باقی می‌مانند و سپس توسط دستگاه TGV یا LGV به خط درجه بندی منتقل می‌شوند. مراحل درجه بندی سرامیک‌، در کارخانه و با توجه به سه فاکتور مهم یعنی ظاهر، قوس و سایز انجام می‌شود.

نحوه تشخیص درجه بندی از روی کارتن

در این روش می‌توانید از مشخصاتی که روی کارتن کاشی و سرامیکی که خریداری کردید درج شده است، مشاهده کنید؛به طور معمول یک کارخانه موظف به مشخص کردن درجه بندی سرامیک روی کارتن می‌باشد. اغلب مواردی که بر روی کارتن ذکر می‌شوند به صورت زیر می‌باشد:

  • تاریخ تولید
  • کد کالا
  • نوع کاشی
  • درجه‌ی کاشی
  • نام و علامت تجاری کارخانه یا کشور سازنده
  • لعابدار یا غیر لعابدار
  • مساحت تقریبی

نتیجه‌گیری

تشخیص درجه سرامیک و کاشی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این مواد اساسی در طراحی و ساختمان‌ سازی استفاده می‌شوند. در این مقاله، روش‌هایی که برای تشخیص ۴ درجه سرامیک و کاشی استفاده می‌شوند، بررسی شد. این روش‌ها شامل بررسی رنگ، مقاومت مکانیکی، ابعاد و… می‌باشند. با استفاده از این روش‌ها می‌توان به طور دقیق و قابل اعتماد درجه سرامیک و کاشی را تشخیص داد و در صنعت ساخت و ساز از آن‌ها بهره‌برداری بهینه‌ای داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید